Zápasy s veterány

Renovace už třetí tříkolky!

30.08.2014 10:34

Vážení,

jak už jste si určitě všimli,za poslední rok jsem zde nepřidal žádný článek ani žádnou fotografii. Důvod je prostý!

Na podzim loňského roku jsme přijali nabídku renovovat tříkolku FN, pro zahraničního zákazníka,kterého zde s jistých důvodů nebudu jmenovat a dohodli jsme se na roční lhůtě, proto jsme se nezúčastnili(až na výjimky), žádných letošních akcí veteránů, jako jsou vojenské srazy a pod. a v důsledku nedostatku času jsem zde nepřidával fotky ani články - prostě celý rok jsme makali a nebyl čas na nic!

Tříkolka nám byla dodaná na renovaci až né zase tak v hrozném stavu kromě motoru! V sekci - fotografie - vidíte, jaká hrůza byla jen pod hlavou válce, když jsme ji sundali. Něco podobného bylo i uvnitř motoru. Připadalo nám to jako písek a slaná voda ještě z belgického pobřeží! Škoda že mě nenapadlo ji ochutnat!

Takže - vnitřek celý druhý! Ještě, že jsme měli nějaké svoje náhradní díly. Některé díly tam vůbec nebyly, jako rozdělovač(místo něho hafol písku),regulátor tlaku oleje, a největší problém - starter!!! Vážení, přes půl roku nám trvalo, než jsme přes milion inzercí v zahraničí, dostali tip na tento díl a zaplaťbůh ho sehnali. Jen si představte - kde sehnat takový díl na tříkolku,kterých bylo vyrobených jak prstů na dvou rukách a kterých je v chodu jak prstů na jedné ruce?

To jsme si oddechli! Ale abych pokračoval - karburátor sežraný oxidací - nepoužitelný,výfuk svařený na koleně, jen aby tam něco bylo,uzávěrka bez přesuvníku - nechat udělat - , disky sežrané rzí(i když přestříkané barvou), rám celé korby svařený z trubek jen tak, aby to drželo pohromadě a přivařený k přední části šasi tak, že to bylo nerozebiratelné!! Zaplaťbůh aspoň diferenciál zůstal kompletní a s původní olejovou náplní, takže OK! Nádrž zespodu samozřejmě prožraná,ovládací páčky na řídítkách zhotovené z plastu,pneu nepoužitelné!

To by byly jen ty největší problémy.

No a tak v září loni jsme se do toho dali a výsledek vidíte opět v sekci - fotografie . Moto je hotové, v chodu a doufám, že se bude líbit i zákazníkovi!

Janca

Vyhledávání

Kontakt

JAN ROHÁČ